Terugblik op 2022 en alle goeds voor het nieuwe jaar

Terugblik op 2022 en alle goeds voor het nieuwe jaar

Terugblik op 2022 en alle goeds voor het nieuwe jaar

Posted on
By: Raymond Kok

2022 bracht ons een betere vibe. Weliswaar wat weifelend aan de start, zagen we hoe het land op adem kwam en ook kregen de beursevenementen weer doorgang. Als we we terugkijken dan overheerst gelukkig een positief gevoel. Gezondheid binnen onze familie en onder vrienden en kennissen was een heikel punt. Helaas moesten we afscheid nemen van enkele dierbaren, niet zelden uit ons muziek 'ons-kent-ons'-kringetje. In december namen we op de koop toe afscheid van mijn muzikale en tot dantoe nog altijd erg fitte oom Ron

Ook op muzikaal gebied moesten we helden vaarwel zeggen, dit lijkt elk jaar een langere lijst te worden en met de nodige sjagrijn namen wij kennis van het verlies van Terry Hall van The Specials, Max Jazz (Faithless), Christine McVie, Taylor Hawkins -die ik bij Alanis Morrissette al zo fantastisch vond drummen-, Henny Vrienten en de eeuwige liefde uit mijn jeugd Olivia Newton-John. Dan nog Meatloaf, een fantastische zanger en een prachtige kerel bovendien.

Wij genoten van zeer mooie inkopen, veel teveel om afzonderlijk op in te gaan echter de mooie collectie blues artiesten aan de kust en de Nederbiet en sixties singles verzameling uit de Randstad gaven ons jaar dubbel glans.
Eveneens denken we met zeer warme gevoelens terug aan onze middag in Amsterdam waar fluitist Paul Verhey ons zijn prachtige vinyl collectie en MKII platenspeler schonk. De trapjes worden in zijn geheel niet meer gevoeld bij zo'n groot gebaar van sympathie en gunning, echt gaaf dat vergeet je gewoon niet meer!

Dit was ook een mooi jaar voor absolute vondsten. Zoals een acetaat op het Apple label met onbekende opnamen van een grootheid in de Britse muziek en ook geweldig is de testpersing van een Engelse versie van "Morgen als de dag begint", door liefhebbers zeer hoog aangeschreven als cover uit het Duits van de Nederlandse sixties zangeres Reggy van der Burgt. Deze Engelse variant vinden wij minimaal even goed en ooh, zo obscuur!

Er zijn collega's die meer beurzen doen dan wij en ook die er minder draaien. Meer dan ooit genieten we van het 'blok' dat wij met elkaar vormen en hoe wij in staat zijn om veel verzamelaars en muziekliefhebbers een geweldige tijd te geven op de beurzen. Super waardevol!

Dat wij niet alleen een groot muziekhart hebben (deze vlam verwarmt ons meer dan voldoende, zelfs als de CV even een paar graadjes lager moet!) maar ook voor (het) leven, maakt dat wij begin dit jaar een kindje verwachten. Waar de oudste twee ons vooruit helpen op de grote beurzen, vinden we er thuis nog tussen het kinderspeelgoed. Heerlijk al die rollen, verzamelaar-verkoper, vader-partner, vriend of onbekende. Vanuit welke gedaante ook maar altijd met een warm hart wensen mijn gezin en ik iedereen een geweldig 2023 toe!

SHARE
Pinterest
WhatsApp