I.M. Henk Zielman. Een artiest is heengegaan

I.M. Henk Zielman. Een artiest is heengegaan

I.M. Henk Zielman. Een artiest is heengegaan

Gepost op
Door Raymond Kok

Gabba Gabba Hey, Henk!

Kortgeleden ontvingen wij het droevige nieuws dat een artiest is heen gegaan.
De artiest uit Raalte.

Al stond je zelf niet zozeer op festivals of in de Grote Zalen: het podium dat je om jezelf heen bouwde bleef niet onopgemerkt. Ook al was je de bescheidenheid zelf.

Je liet anderen stralen en gaf ze een 'boost', je smeedde autobiografische songs zoals artiesten die zelf niet konden creëren. Met vinyl kunst. Heel authentiek en volledig uit jezelf.

Geweldig was je hierin en ook ik was een beetje betoverd van hoe je dat deed en hoe je een pionier was ver voordat vinyl een wederopstanding doormaakte.

Het was fijn om met je te werken en je te mogen helpen ondersteunen een breder publiek te vinden. Dat muziek noch kunst zomaar massaal verkoopt deed er niet aan af dat we door heel Europa heen werken van je wisten te verspreiden van Bowie, Supertramp, Metallica, Beatles en vele andere, zowel online als vanaf kantoor.

En ook de dozen vol geweldige singles die we een nieuw onderkomen gaven, exemplaren als nieuw van de eerste Nederlandse Ramones singles tot de Nerves tot zo vele 'gems' meer.

Ik had er lol in en ik weet dat jij er ook heel veel voldoening uit haalde!

Helaas leek al even de pijp leeg bij je. Ondanks jullie mooie nieuwe hoekwoning en de liefde van je vrouw, het nieuwe hondje en je omgeving zag ik je vechten toen ik recentelijk bij jullie was.

Ik weet inmiddels dat je lichamelijk en geestelijk flink op de proef bent gesteld de laatste jaren en Corona hielp al helemaal niet mee.

Wat zou het fijn zijn als er een 'rock' hemel bestaat. Waar je kan zijn tussen 'like-minded people' voor wie een half woord voldoende is. Die niet denken in geld of macht of anderen te overheersen of al die dingen in hun aardse, oerlelijke vorm. Maar geloven in smeden en delen en in een veel 'echtere' wereld.

Je bent misschien wel vooruit gelopen naar een betere plek. Verken de boel maar daarboven en laat het maar vast 'rocken'. Op jouw eigen, eenzelvige, pure manier. Geef gerust eens een seintje als dat kan, ik ben heel benieuwd hoe het daar rockt!

Hey, ho! Let's go!

Het is fijn dat ik je mocht kennen en de pure muziekman heb ontmoet die je in iedere vezel was.

Tilburg,
Raymond Kok

Meer lezen over Henk? Wij verwijzen graag naar nog een prachtig 'in memoriam' in De Stentor

DEEL
Pinterest
WhatsApp