Overname

Overname

Zoekt u een kundig en betrouwbaar adres voor overname van uw muziekverzameling, dan bent u hier op de juiste plek.

Wij hebben onze eigen stijl en die is professioneel, maar ook enthousiast. U heeft bovendien van doen met een zeer ervaren partij met een groot muziekhart. Selected Sounds weet hoe er wordt verzameld. Wereldwijd, want in deze zogenaamde 'niche' markt moet je verder durven kijken vinden wij. Wij zijn zeer ervaren in de overname van ieder soort verzameling. Klein of groot, mainstream of alternatief. Ook zijn wij volop ervaren met de echte topstukken in vinyl. Bovendien zijn wij al vele jaren een door verzekeraars erkend taxateur van platen, een unicum in Nederland. Wij hebben van liefde voor muziek en in het bijzonder vinyl een serieus vak gemaakt.

Selected Sounds verzorgde in 2014 de verkoop van de (gouden) platen en muziek awards van Hans Breukhoven (Free Record Shop) en behaalde daarmee het nieuws. Dat was echter nog maar één van onze unieke verzamelingen. We mochten in voorgaande jaren vele bijzondere collecties overnemen, variërend van particuliere verzamelaars en muzikanten, jazzclubs en (platen)firma directeuren tot soms complete inboedels van lokale radio stations of voormalig platenwinkels! Bent u voornemens om uw collectie te verkopen? Laat het ons beslist weten.

U kiest dan voor :

  • een specialist in vele genres vinyl, van Rock en Pop tot Jazz en Klassiek maar ook totaalcollecties Rolling Stones, Beatles, sixties singles of LP- collecties en jazz & blues verzamelingen
  • met diep en breed kennis van singles en elpees, maar ook van CD's, DVD's, muziekliteratuur en merchandise
  • een professioneel bedrijf dat reeds honderden taxaties verzorgde voor Fortis, Achmea Interpolis, Univé e.a.
  • een adres dat vele positieve online referenties kent en
  • een adres dat zich kan beroepen op een grote Internationale klantenkring die platen op de juiste waarde weet te schatten en daarvoor 'diep' durven gaan, en
  • iemand die transparant is over de waarde en mogelijkheden van iedere collectie en met
  • een open en betrokken, enthousiaste werkstijl.

Wij geven een maximale prijs voor uw verzameling en zijn geïnteresseerd in onder andere LP's, CD's, 45 toeren singles, CD's, DVD's, muziek literatuur en merchandise (concert tickets, posters, shirts, press foto's) en high-end muziekapparatuur.

Hoe gaan wij te werk? Graag horen wij in eerste instantie van u wat meer over de platen uit uw verzameling.
Mail ons gerust uw muziekbestand via info@selectedsounds.nl dan ontvangt u binnen 24 uur onze reactie. Bellen kan ook, het nummer is 0628966282 en vanuit België 031-628966282.

Aan de hand hiervan maken we al dan niet een afspraak met u voor een bezichtiging bij u ter plaatse.
Ook bent u altijd welkom om bij Selected Sounds langs te komen. U weet dan nog beter dat u met een professioneel en uiterst betrouwbaar bedrijf van doen heeft. U kan hier eenvoudig en bovendien kostenloos parkeren :-)

Indien u met uw collectie naar ons toe wil komen, maken wij hiervoor graag tijd. Sommige verzamelingen laten zich beter beoordelen bij u thuis. In dat geval namen we graag met u op wanneer dit plaats zou kunnen hebben.

Heeft u een collectie die u ons zou willen aanbieden, neemt u dan s.v.p. hier contact met ons op of via onderstaand contactformulier.

Tenslotte..

Selected Sounds volgt de platenwereld intensief sinds het midden van de jaren tachtig. In de hoedanigheid van hobbyist tot verzamelaar, inkoper, taxateur, veilingmeester én verkoper hebben wij een zeer compleet zicht op de ontwikkelingen in de markt van geluidsdragers en in het bijzonder vinyl. Bovendien zijn wij diep gespecialiseerd in vrijwel alle genres, omdat we alleen dan voor elke verzameling de allerbeste kunnen zijn. In Nederland, maar ook daarbuiten. Vanuit die achtergrond kunnen wij collecties volledig op waarde inschatten en zijn wij in staat om zeer helder onderscheid maken tussen de technische en gevoelsmatige waarde van een verzameling. Uit ervaring weten we dat dit eigenaren vaak verder helpt bij het verkopen van hun collectie.

Wij hebben klanten in binnen- en buitenland en maken gebruik van zowel beurzen als online verkooppunten. Daarom zijn wij continu op zoek naar muziekcollecties die passen bij de vraag van de markt. We hebben ervaring met kleine en grote collecties. Meer dan anderen kunnen (of willen), bezien we per individuele verzameling de maximale mogelijkheden. Selected Sounds hecht naast kunde ook aan flexibiliteit. Immers, elke aankoop is uniek en zo ervaren wij dat ook. Wij streven naar transparantie en hebben in de afgelopen jaren bergen ervaring opgedaan met alle mogelijkheden in de markt.

We zijn zeer goed thuis in vrijwel alle genres, van bop-jazz tot punk, art-rock tot novelty pop, van hardrock tot New-Wave, progressive rock, library, surf, psych, blues, funk, metal, hardrock, sixties garage pop en Nederbiet, salsa, tropical, soul, funk, klassiek enz. enz.

Wie ons benadert kan een duidelijk en eerlijk antwoord verwachten over de kwaliteit en de mogelijkheden van een verzameling. Wij hebben een duidelijk idee van hoe een interessante platenverzameling er uitziet, hanteren hiervoor een heldere standaard en delen onze visie over de waarde en verkoopkansen van een collectie graag met u.

Neem contact met mij op

Wil u een platen verzameling aanbieden? Laat dan hier uw gegevens achter. Wij nemen dan binnenkort contact met u op.

Bel mij terug

Heeft u liever dat wij u terugbellen? Dat kan ook.


Wist je dat?!

Selected Sounds ooit een single verkocht voor $1.483,00

Selected Sounds vaak taxeert voor erfgenamen

Graag met u meedenkt en gaat voor het beste verhaal

Over

© 2004-2020 Selected Sounds 'More Vinyl' en 'Wat Is Je Plaat Waard?' zijn merken van Selected Sounds.Voorwaarden & privacy policy

MRFD

Volg Ons

Selected Sounds

info@selectedsounds.nl
+31 6 289 662 82

Leharstraat 8
5011 KC Tilburg
Nederland