Over

Over Selected Sounds

Over Selected Sounds

Selected Sounds staat sinds 2004 ingeschreven (KvK), maar onze affiniteit met vinyl gaat veel verder terug. Wij streven ernaar om door professionaliteit, enthousiasme en inzet de beste te zijn in wat we doen. Voor u betekent dit:

  • Specialisten in vele genres vinyl, van pop en rock tot jazz en klassiek
  • Die diep en breed kennis hebben van singles, elpees, CD's, DVD's, muziekliteratuur en merchandise
  • Betrouwbare speler met jarenlange ervaring en vele positieve referenties
  • Grote internationale klantenkring waar platen in goede handen zijn
  • Transparantie over waarde en mogelijkheden, verwacht van ons geen opkoperstaal!
  • Die zeer goed thuis zijn in items van zeer hoge conditie en met een hoge mate van zeldzaamheid

Selected Sounds volgt de platenwereld intensief sinds het midden van de jaren tachtig. In de hoedanigheid van hobbyist tot verzamelaar, inkoper, taxateur, veilingmeester én verkoper hebben wij een zeer compleet zicht op de ontwikkelingen in de markt van geluidsdragers en in het bijzonder vinyl. Bovendien zijn wij diep gespecialiseerd in vrijwel alle genres, omdat we alleen dan voor elke verzameling de allerbeste kunnen zijn. In Nederland, maar ook daarbuiten. Vanuit die achtergrond kunnen wij collecties volledig op waarde inschatten en zijn wij in staat om zeer helder onderscheid maken tussen de technische en gevoelsmatige waarde van een verzameling. Uit ervaring weten we dat dit eigenaren vaak verder helpt bij het verkopen van hun collectie.

Wij hebben klanten in binnen- en buitenland en maken gebruik van zowel beurzen als online verkooppunten. Daarom zijn wij continu op zoek naar muziekcollecties die passen bij de vraag van de markt. We hebben ervaring met kleine en grote collecties. Meer dan anderen kunnen (of willen), bezien we per individuele verzameling de maximale mogelijkheden. Selected Sounds hecht naast kunde ook aan flexibiliteit. Immers, elke aankoop is uniek en zo ervaren wij dat ook. Wij streven naar transparantie en hebben in de afgelopen jaren bergen ervaring opgedaan met alle mogelijkheden in de markt.

We zijn zeer goed thuis in vrijwel alle genres, van bop-jazz tot punk, art-rock tot novelty pop, van hardrock tot New-Wave, progressive rock, library, surf, psych, blues, metal, hardrock, sixties garage pop en Nederbiet, salsa, tropical, soul, funk, klassiek enz. enz.

Wie ons benadert kan een duidelijk en eerlijk antwoord verwachten over de kwaliteit en de mogelijkheden van een verzameling. Wij hebben een duidelijk idee van hoe een interessante platenverzameling er uitziet, hanteren hiervoor een heldere standaard en delen onze visie over de waarde en verkoopkansen van een collectie graag met u.

Neem contact op

HET TEAM

Raymond Kok

Raymond Kok

Raymond Kok

Inkoper en vinyl fanaat

Raymond weet als verzamelaar maar al te goed wat leeft onder vinyl verzamelaars. Hij is altijd op zoek naar die platen die het verdienen om gehoord te worden, of het nu gaat om bekende of onbekende muziek. Daarvoor kijkt hij niet op een kilometer meer of minder, België en Nederland zijn geliefde muziekschatkamers voor hem. Raymond is inkoper, verzamelaar en beslist vakgek. Wie hem benadert, krijgt altijd een eerlijke kijk op de zaak. Ga je met hem praten over vinyl, zet dan maar een potje koffie extra!

Dieke

Dieke

Dieke

Administratie en verzendingen

Achter de coulissen speelt Dieke een prominente rol in het bedrijf. Onze klanten weten het vaak niet maar er is geen pakket dat niet zonder haar inbreng kan worden verstuurd. Daarnaast draagt zij ervoor zorg dat alle administratieve verplichtingen nagekomen worden. Dus stuur gerust een bedankje aan Dieke, ze krijgt het mogelijk niet iedere dag, maar verdient het zeker!

Björn

Björn

Björn

Beurzen en partijen

Wanneer het aankomt op bloed, zweet en platen is er één man die geen krimp geeft en dat is Björn, de Jerommeke van ons bedrijf. Jammer genoeg moeten we Björn delen met andere werkgevers, maar enkele beurzen zijn ‘vaste prik’. Grote kans dus dat je Björn, al lang en breed hebt gespot.

Sam

Sam

Sam

Vinylboeffie, alias 'de stagiair'

Samary is een jeugdige vinylfanaat die helemaal opgaat in muziek en vinyl. Voor zijn opleiding is hij bij ons betrokken geraakt en hij is helemaal een jongen die het snapt. Voorlopig maar ff nog niet afstuderen, dus!

Selected Sounds Team

Wist je dat?!

Vinyl terug is van wat ons betreft nooit weg geweest!

Selected Sounds door meer dan 10.000 kopers uitstekend is beoordeeld

De duurste LP die wij verkochten meer dan 900,00 euro opbracht